Kapcsolatba lépnél velünk?

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Miért hívják a rendszert "i-eco"-nak?

Mi egy olyan cég vagyunk, aki hisz abban, hogy a jövő az alakítható és alkalmazkodó, megújuló energiaforrással üzemeltethető fűtési rendszerekben van. Számunkra fontos, hogy a fűtési rendszer takarékos legyen és környezetbarát akár megújuló forrásból nyert energiával működik, akár a hagyományossal.


2. Milyen típusú padlóval, felülettel, anyagokkal kompatibilis az i-eco rendszer?

Általánosságban a rendszer minden padlóval és anyaggal kompatibilis, de javasoljuk, hogy félreértések elkerülése végett konzultáljon az adott anyag gyártójával.


3. Miért gondolják az, hogy a padlófűtés nyújtja a legnagyobb kényelmet?

Láb melegben tartása az alapvető feltétele az egészséges állapotnak és a kényelemnek. Tapasztalatból tudjuk, hogy a mi rendszerünk, a kimagasló területi fedésének köszönhetően, kevesebb hőt használ fel és ad le ugyan azon levegő hőmérséklet eléréséhez, ami kizárja a túlmelegedés kockázatát. Fejmagasságban mért levegő hőmérséklete 2 C fokkal alacsonyabb, mint lábnál, ami tökéletes hőérzetet nyújt.

Nincs légkeverés, nem száll fel a por.

Ez az egyetlen gazdaságos megoldás, mellyel kényelmesen lehet változtatni a hőmérsékletet helyiségenként.

Zaj és szagmentes.

Radiátorok nem foglalnak helyet a lakásában, a bútor szabadon elhelyezhető.


4. Hová célszerű telepíteni a rendszert, födém fölé vagy alá?

Attól függ: ha födém alá tesszük le a szalagokat, akkor a felfűtés több időt fog igénybe venni, de a padló tovább marad meleg. Ha fordítva telepítünk, akkor gyorsabban fűt fel a rendszer, de a padló is gyorsabban hűl le.


5. Mi történik akkor, ha áramszünet van?

Szerencsére ilyen nagyon ritkán fordul elő és nagyon rövid ideig tart. De kérjük, hogy emlékezzen arra is, hogy áramszünet esetén a kazán is leáll! Ilyenkor csak kandallóval tud fűteni. Viszont, ha rendszerünk aljzatbeton alatt lett telepítve és felfűtötte azt, akkor aljzatbeton egyfajta hőakku-ként fog viselkedni és addig sem fog fázni, amíg helyreáll az áramszolgáltatás.


6. Magam is telepíthetem a rendszert?

Nem, a telepítést kizárólag erre felhatalmazott szakemberek végezhetik.


7. Mi történik, ha véletlenül átfúrom a szalagot (vagy elszakítom)?

Semmi! A rendszer ugyan úgy működik tovább. Nem áll le a fűtés, nem kell padlót bontani. Emlékezzen: ha több mint 50%-ban szakítja vagy vágja el a szalagot, akkor javasoljuk, hogy hívja ki szakemberünket megvizsgálni a sérülést.


8. Szabad a fűtő szalagokat vízbe telepíteni?

Természetesen, de ezt csak az erre felhatalmazott szakember végezheti el.


9. Lehet a fűtési szalagokat telepíteni a nedves/vizes padlóra?

Természetesen, de ezt csak az erre felhatalmazott szakember végezheti el.


10. Hozzá lehet a kapcsolni i-eco rendszert alternatív energiarendszerekhez?

Természetesen – i-eco fűtési rendszer a leghatékonyabb és az egyik legkönnyebben csatlakoztatható rendszer az alternatív energiaforrásokhoz.


11. Miért jó a 12V?

A 12V az irányadó, de a feszültség 3-48V között állítható, attól függően, hogy pontosan mit kell fűteni. Az átalakítás elsődleges oka az alacsonyabb feszültséggel használt anyagok elérhető biztonságossága és hosszú élettartama.


12. Feszültség transzformálásával lesz energiaveszteség?

Valóban minden feszültség transzformálás veszteséggel jár. Viszont, mi olyan toroid transzformátorokat használunk, melyek rendkívül alacsony veszteséggel alakítják át a feszültséget. Ezenkívül a toroid transzformátor energia vesztesége általában hőfejlesztésben jelenik meg. Vagyis maga a transzformátor melegszik fel kicsit, amivel ismét csak azt a helységet fűti, ahol telepítve van.


13. Ez a rendszer jobban megéri, gazdaságosabb, mint a villanykazán?

Kondenzációs kazánra van szükség ahhoz, hogy megközelítse a toroid transzformátor minimális energia veszteségét. Ezek általában nem olcsó eszközök, ráadásul a kazánok általában nem ugyanott kerülnek telepítésre, ahol fűtenek és több helyet is foglalnak, így könnyen előfordulhat, hogy külön vizes és meleg háztartási helyiségekre lesz szüksége. Még a legolcsóbb kondenzációs kazánok is elég drágák.


14. Tudok ezzel a rendszerrel helyet megtakarítani az ingatlanomban?

Helytakarékossági szempontból jobb, mint egy radiátor, fan coil, vagy klíma, hogy a hőszivattyús rendszerek helyigényéről ne is beszéljünk. És Magyarországon ma már 1 m2-ért sok településen 1.000.000 forintot is elkérnek. Vagyis pl. egy 5 m2-et elfoglaló rendszer teljes ára, nem csak maga a berendezés értékéből, beüzemelés és fenntartási költségekből áll össze, hanem az általa elfoglalt hasznos terület árából is, ami ebben az eseteben +5.000.000 forint költséget jelent ingatlan tulajdonosának.

Egy kazánnak is általában külön helyiségre van szüksége, és akkora a helyigénye, mint egy viszonylag nagy szekrénynek, miközben a rendszerünket a falba süllyesztjük. Emellett nincsenek ingatlan bútorral való berendezését bonyolító radiátorok.


15. Hol használhatom optimálisan a rendszert?

Az esztrich alatti használat azt jelenti, hogy az képes "akkumulátorként" működni – főként éjszaka tölt (felfűti), amikor az áram ára alacsony, és napközben folyamatosan adja le a hőt.

Falra akkor helyezzük, ha az ügyfélnek problémája van a nedvességgel és a penésszel, mivel teljesen kiszárítja a területet.

Tehető közvetlenül burkolat alá. Így közvetlenül szolgáltatja a meleget.

Vagyis minden telepítési módnak van előnye. Ezért is részesítjük előnyben a rendszer telepítését szakembereink által. Ez a fűtési rendszer évtizedekig tart, és a megfelelő telepítés kritikusan fontos.


16. Mi a helyzet zajszennyezéssel? Halkabb ez a rendszer, mint a hagyományos kazánok vagy klímák.

Ez a rendszer hangtalan. Ellenben minden más, akár kazán, akár légkondicionáló, akár hőszivattyú – mind jelentős zajszennyezéssel és zajterheléssel működnek.


17. Telepíthető ez a rendszer régi burkolatok elbontása nélkül is?

További fontos szempont, hogy az ügyfélnek a magassággal van gondja, sokszor mi vagyunk az egyetlen megoldás, hiszen fűtőszalagjaink vastagsága 1 mm-t sem éri el. Telepítés történhet a régi burkolatra is. Elég a fűtőszalagokra rátenni egy rácsot, vagy padlopont és máris burkolható.


18. Mennyibe kerül a karbantartás?

Egy nagyon fontos szempont a gazdaságosság megítélésében, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, a rendszeres karbantartási költség: ilyen nincs a rendszerünkben. Azt javasoljuk, hogy mielőtt bármely fűtési rendszer mellett teszi le a voksát, előbb számolja ki, mennyibe kerül a kazán karbantartása, és különösen, hogy mennyi a hőszivattyú TCO-ja (Total Cost of Ownership), magyarul mennyi a teljes tulajdonosi költség. Úgy hangzik, mint "30.000 forint erre kell, 30.000 forint arra" feltéve, hogy nincs nagyobb gond, de tapasztalataink szerint ezek a járulékos szervizelési költségek sokkal többet tesznek ki, mint amennyit ezek a megoldások megtakarítanak. Ráadásul nem lehet azokat megkerülni, mert elveszik a berendezés garanciája.

Nálunk ezzel szemben nincs sem karbantartási költség, sem kötelező szervizelési díj. Garancia pedig ugyanúgy él.

Kapcsolatba lépnél velünk?

© ieco.hu 2023 | Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!